Polievky:
Hrachová ,,maďarská,,
Množstvo:
0,33l
Alergény:
L,M
Kcal:
219
KJ:
917
Ostrokyslá
Množstvo:
0,33l
Kcal:
88
KJ:
368
Teplé jedlá:
1.Vyprážané vykostené kuracie stehno v sezame, dusená ryža s hráškom, zeleninový šalát
Hmotnosť:
170-190-150
Alergény:
L,V,M,Sezam
Kcal:
1532
KJ:
6414
2.a Moravské domáce koláče
Hmotnosť:
350
Alergény:
L,V,M
Kcal:
1845
KJ:
7725
2.b ,,Eintopf,, (hustá polievka) s klobásou, zemiakmi a fazuľou, chlieb
Hmotnosť:
350-80
Alergény:
L,M,V
3. Morčací plátok s mexickou salsou, ½ zemiakové krokety + ½ dusená ryža, zeleninový šalát
Hmotnosť:
90-120-190-150
Alergény:
L
Kcal:
1068
KJ:
4472
Minútky:
,,Alabama burger,, (burger žemľa, pečené bravčové trhané mäso, cheddar syr, červená cibuľa, rukola, bbq omáčka), colleslaw šalát
Hmotnosť:
220-150
Alergény:
L,V,M
Kcal:
563
KJ:
2357
Medové kuracie prsia s glazovanou baby karotkou, opekané zemiaky
Hmotnosť:
100-50-50-200
Alergény:
L
Vyprážaný syr, hranolky, tatárská omáčka
Hmotnosť:
170-190-50
Alergény:
L,V,M,Os
Kcal:
1944
KJ:
8140
Zdravá strava – samoobslužný pult
Mäsité jedlá:
Bravčové karé s hráškom a baby mrkvou
Bezmäsité jedlá:
Pomodoro celozrnné cestoviny s tuniakom, olivami a kukuricou posypané syrom
Alergény:
L,V,M,R
Teplá zelenina:
Pečená cvikla
Parený karfiol s brokolicou na masle
Alergény:
M
Príloha:
Kus – kus s červenou repou
Alergény:
L
Šťuchané zemiaky s cibuľou
Čerstvá zelenina / šaláty:
Listový
,,Maďarský,, uhorkový šalát s červenou paprikou a pažítkou
Sterilizovaná zelenina
V jedálnych lístkoch budú uvádzané alergény, ktoré obsahujú jednotlivé jedlá. Alergény budú uvedené v skratkách podľa priloženej tabuľky pri každom jedle.
- L: Lepok a výrobky z nich
- V: Vajcia a výrobky z vajec
- R: Ryby a výrobky z rýb
- H: Horčica a výrobky z horčice
- M: Mlieko a výrobky z mlieka
- S: Sezam a výrobky z nich
- A: Arašidy a výrobky z nich
- Z: Zeler a výrobky zo zelleru
- Os: Oxid siričitý
- Sója: Sója a výrobky zo sóje
- Kôr: Kôrovce a výrobky z nich
- Vb: Vlčí bôb a výrobky z neho
- Mk: Mäkkýše a výrobky z nich
- O: Orechy a výrobky z orechov